روش صحیح شستن خودرو درمنزل از جمله مواردی است که رانندگان از آن بی اطلاع هستند. و به همین دلیل همیشه در صف کارواش ها هستند. و زمان و هزینه ی زیادی را صرف آن می کنند. در این مقاله به شستشوی صحیح خودرو در منزل می پردازیم.
شستشوی صحیح خودرو
ابزار مناسب نقش به ویژه ای در این امر دارد بنابراین در انتخاب ابزار دقت کنید. ابزارهای لازم عبارتند از:
- شلنگ
- دو سطل
- اسفنج نرم یا دستکش کارواش
- مقداری مایع شستشوی خودرو
- یک عدد حوله بزرگ میکروفایبر برای خشک کردن خودرو
ابزار های نام برده شده برای یافتن روش صحیح شستن خودرو درمنزل به یاری ما می آیند. و ابزاری هستند که تقریبا در همه ی خانه ها یافت می شود.
مراحل شستشو
1.ابتدا با شلنگ آب تمام خودرو را بشویید. تا اگر چسم خارجی روی سطح خودرو است پاک شود. و هنگام استفاده از اسفنج به رنگ خدرو آسیب نرسد.
2. هنگام شستن خودرو از دو سطل استفاده کنید. و داخل یک سطل، آب و شوینده و داخل سطل دیگر آب تمیز بریزید. و اسفنج آلوده را داخل آن قرار دهید و آبکشی کنید. هنگام شستشو ماشین اسفنجتان را مرتبا بشویید و آبگیری کنید. و سپس داخل آب و کف فرو ببرید و شستن خودرو را ادامه دهید. همیشه از دو سطل استفاده کنید. یکی از اشتباه های بزرگ و رایجی که در حین شستن خودرو ممکن است مرتکب شوید، آب کشیدن اسفنج کثیف داخل سطل آب تمیز دارای شوینده است. اگر این کار را بکنید، در واقع خودروتان را تمیز نمی کنید، بلکه آلودگی ها را به همه قسمت های اتومبیل پخش خواهید کرد. بنابراین پس از شستشوی کامل اسنفج، آن را داخل آب و کف فرو ببرید و شستن خودرو را ادامه دهید. به کار بردن دو سطل در شستن خودرو، ممانعت از پخش آلودگی موجود در آب و انتقال مجدد آن به بدنه خودرو است.
3. عمل شستشو را با ملایمت انجام دهید و بصورت افقی اسفنج را روی بدنه خودرو بکشید. این کار برای جلوگیری از ایجاد خط و خش روی خودرو است.
4. برای شستشوی تایرها از مایع تمیز کننده و شوینده هایی استفاده کنید، که ماده پایه آن ها آب باشد. تا به لاستیک ها آسیبی وارد نشود. تایرها را با این نوع شوینده ها و با اسفنج مخصوص بشویید. برای تمیز کردن رینگ چرخ و تایر می توانید از برس های نرم که سبب از بین بردن آلاینده ها می شوند، استفاده کنید. بخش اعظم این آلاینده ها ذرات لنت ترمز هستند، این ذرات را با آب بشویید و سپس رینگهای چرخ را خشک کنید.
شستشوی قسمت های مختلف
چراغ های جلو
آلوده و مات بودن چراغ های جلو که معمولا دارای قاب پلاستیکی هستند، به زیبایی ظاهری ماشین لطمه زده و خطرناک است. از پولیش های مخصوص برای تمیز کردن قاب های پلاستیکی چراغ های بزرگ جلو استفاده کنید. قبل از تمیز کردن اطراف چراغ های جلو را با چسبهای نواری مخصوص بپوشانید تا بدنه رنگی ماشین آسیب نبینند.
پوشش پارچه ای صندلی ها را تمیز کنید :
شامپو کردن پوشش پارچه ای صندلی ها باعث می گردد مواد آلاینده ای که به سطح آنها چسبیده، جدا شود. برای نظافت صندلی هایی که دارای پوشش چرم طبیعی هستند از تمیزکننده های مخصوص استفاده کنید و در انتها از روغن های مخصوص جلا دادن چرم برای تازه نگه داشتن آن بهره ببرید. برای تمیز کردن و جلا دادن جلو داشبورد از ترکیبات و مواد محافظ که معمولاً براق کننده استفاده کنید.
شیشه های خودرو
از محصولات مخصوص برای پاک کردن شیشه استفاده کرده و شیشه ها را با این مواد تمیز کنید. 1/4 پیمانه آمونیاک خانگی را در یک چهارم پیمانه آب سرد حل کرده و داخل بطری پلاستیکی بریزید و شیشه ها و پنجره های اتومبیل را پاک کنید سپس با دستمال خشک و نرم آن را خشک کنید. برای تمیز کردن شیشه ها می توانید از پارچه های بدون پرز استفاده کنید و شیشه ها را از هر دو سمت داخل و خارج و آینه های خودرو را تمیز نمایید.
آبکشی
بخش های مختلف خودرو را جداگانه و مرحله به مرحله از بالا به پایین با شلنگ کاملا آبکشی کنید و بشویید. ابتدا سقف خودرو، سپس نگهدارنده شیشه و خود شیشه، پس از آن درب ها، پایین درب ها، سپر جلو و سپس سپر عقب و سپس چرخ ها و لاستیک ها را بشویید. زمان آب کشیدن خودرو برای آخرین بار از شلنگ بدون سری استفاده کنید، تا آب به آرامی روی اتومبیل جریان پیدا کند و به پایین بیاید تا لک بر روی بدنه خودرو ایجاد نشود.
مرحله ی آخر
خشک کردن خودرو به طور کامل به اندازه شستن آن اهمیت دارد زیرا با بخار شدن آب، مولکول های آب ناپدید می شوند، اما مواد معدنی موجود در آن باقی می مانند و در صورت خشک نکردن خودرو لکه بر روی آن ایجاد می شود. برای خشک کردن از یک حوله میکروفایبر بزرگ و ضد خش یا یک اسکاچ سیلیکونی که به رنگ بدنه خودرو آسیب نمی زند استفاده کنید و قسمت های مختلف خودرو را خشک کنید. پس از آن که خودرو شما کاملا خشک شد، می توانید بدنه خودروتان را با واکس های مخصوص اتومبیل موجود در بازار مثل روز اول برق بیندازید. حتما شیشه ها را هم از داخل و هم از خارج تمیز کنید.
زمان شستشوی خودرو
هرگز در یک روز کاملا آفتابی خودرویتان را نشویید. چون نور آفتاب باعث خشک شدن زود هنگام و ایجاد لک بر ری بدنه و شیشه ها می شود. در یک روز نیمه آفتابی و در زیر سایه این کار را انجام دهید.