پک سنسور دنده عقب مزدا 3، در خودروها استفاده می شوند و روز به روز شاهد افزایش تکنولوژی های بیشتری هستیم. یکی از این فناوری ها سنسور دنده عقب خودرو است. همانطور که از اسم آن پیداست در حقیقت وسیله ای است برای راهنمای راننده در این مواقع.
خیلی وقت ها دیده اید یک نفر از خودرو پیاده شده و راننده را برای پارک کردن یا از پارک در آوردن راهنمایی می کند و به اصطلاح عامیانه فرمان می دهد. اما با پدید آمدن این تکنولوژی و حتی سنسور های جلو و همچنین دوربین های اطراف خودرو می توان به راحتی در یک جای حتی کوچکتر پارک کرد.ما در این مطلب قصد داریم تا با عملکرد این سنسور بیشتر آشنا شویم.
سنسور های دنده عقب
سنسور دنده عقب خودرو و سایر سنسورهای خودرو که به این منظور بر روی سپر ماشین نصب شده اند، فاصله خودرو را با اشیای اطراف تشخیص داده و به راننده هشدار می دهد. در واقع به مانند ترمز ABS خودرو به منظور ایمنی بیشتر خودرو می باشد و استرس شما برای برخورد با اجسام در زمان دنده عقب را رفع می کند. شما با کمک این سنسور می توانید راحت به سمت عقب حرکت کنید.
سپر های دنده
تعداد سپر های دنده عقب نصب شده روی سپر عقب خودرو معمولا دو یا چهار تا می باشد. در حقیقت ماشین های ارزان تر ۲ و خودروهای گران تر دارای ۴ سنسور می باشند. حتی برخی از خودروهای لوکس دارای شش سنسور نصب شده روی سپر خود می باشند. با استفاده از ۶ سنسور ، تمام جهت ها پوشش داده می شوند.این سنسور ها در سرعت زیر ۱۵ کیلومتر بر ساعت فعال می شوند.
طبیعتا رانندگانی که خودرویشان سنسور جلو هم دارد رانندگی راحت تری خواهند داشت. بعضی خودرو ها دارای دکمه ای جداگانه برای فعال کردن این سنسور ها هستند در صورتی که در بیشتر خودرو ها سنسور دنده عقب خودرو زمانی که دنده را روی R می گذارند فعال می شوند.
ایده ساخت سنسور
یک دکتر انگلیسی در دهه هفتاد میلادی اقدام به اختراع سنسور دنده عقب خودرو نمود،وی در زمانی که در حال تحقیقی روی حرکت نابینایان بوده، این ایده به ذهنش رسید. البته برخی معتقدند ایده ساخت سنسورتوسط ایتالیایی ها طراحی شده است. پزشک انگلیسی پس از ۳-۴ سال تحقیق روی این زمینه، پیشنهاد استفاده از آن را به شرکت خودروسازی جگوار کارز داد.
سنسور دنده عقب خودرو دارای دو نوع آلتراسونیک یا مافوق صوت و الکترومغناطیسی است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
سنسور آلتراسونیک
این سنسور به کمک امواج مافوق صوت موانع را تشخیص میدهد. به این صورت که دارای یک فرستنده و گیرنده بوده و امواج مافوق صوت توسط فرستنده در عقب خودرو ارسال شده و در زمان برخورد با مانع، بازتاب آن توسط گیرنده دریافت میشود. سپس این پیام به صورت آلارم یا چراغ چشمک زن به راننده هشدار داده و او را از وجود مانع آگاه میکند.
سنسور الکترومغناطیسی
عملکرد این سنسور بر پایهی ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف سپر عقب خودرو است. به این ترتیب که میدان مغناطیسی توسط این سنسور در اطراف سپر عقب خودرو ایجاد میشود. اگر مانعی در عقب خودرو وجود داشته باشد و در این میدان قرار بگیرد، تغییراتی در میدان مغناطیسی ایجاد میشود.
سنسور دنده عقب خودرو روی سپر عقب خودرو نصب میشود و عموما دارای ۲ یا ۴ سنسور هستند. د در اکثر خودروهای لوکس و گران قیمت سنسور دنده عقب خودرو به صورت کارخانهای روی آنها نصب میشود. اما اگر خودروی شما فاقد این آپشن باشد، جای هیچ نگرانی وجود نداشته و میتوان با تهیه آپشن سنسور دنده عقب خودرو آن را روی خودرو نصب کرد و از داشتن رانندگی آسوده و ایمنتر لذت برد.
اولین بار سنسور دنده عقب توسط یک دکتر انگلیسی برای افراد نابینا طراحی شد. سپس به دلیل کارایی بالای سنسور دنده عقب خودرو، شرکتهای بزرگ خودروسازی نیز از آن برای خودروهای خود استفاده کردند.